Правильний вибір бруківки

Правильний вибір бруківки

 На етапі обдумування ідеального варіанту благоустрою території ми неминуче зіткнемося з питанням «яка бруківка краще?». Питання досить ємний і однозначної відповіді на нього немає - кращий варіант буде той, який підходить під ваші умови. Для того, щоб визначитися точно, потрібно буде відповісти на декілька питань:

 Залежно від того, чи буде це пішохідна зона, парковка для легкової машини або проїзд для важкої техніки, підбирається матеріал бруківки і його товщина. Сьогодні найбільш універсальні, довговічні і естетичні матеріали для мощення - це граніт, клінкер і бетон.

Як вибрати бруківку?

  •  за матеріалом

Вибір насамперед залежить від ваших естетичних уподобань і фінансових можливостей. Основні варіанти такі:


Граніт довговічний, але обмежений за колірною гамою і володіє невеликим радіаційним фоном. Ще граніт досить дорогий.


Клінкер - прекрасний матеріал: колірна гамма трохи ширше, ніж у граніту, відмінна міцність і довговічність. Що стосується ціни, то продукція провідних заводів виявиться навіть дорожче граніту.


Бетонна вибропрессованная - в трійці лідерів. Така продукція по міцності і довговічності, звичайно, поступається граніту, але тут вже справжнє буйство форм, кольорів і фактур. У каталогах великих виробників сотні варіантів бруківки - на будь-який смак. Можна замовити камені, схожі на натуральний граніт, клінкер або, наприклад, природний травертин. При цьому ціна якісного виробу з бетону буде набагато нижче цін граніту та клінкеру.


За кольором і формою

З найважливішими параметрами визначилися, матеріал обраний. Тепер час перейти до вивчення каталогів виробників. Сполучення краще підібрати під фасад і ландшафт. Буде корисно відвідати офіс виробника і подивитися на викладку продукції в реальних умовах. Ви можете самі побачити, як та чи інша форма в яких кольорах краще виглядають, сфотографувати і подивитися, як сподобалися вам варіанти підійдуть для вашої території.

 Озброївшись цими знаннями і інструкцією по укладанню, ви отримаєте відмінний результат.


Зворотний дзвінок