Чим бетонні будівельні блоки кращі за дерево і цеглу?

Чим бетонні будівельні блоки кращі за дерево і цеглу?

Чим бетонні будівельні блоки кращі за дерево і цеглу?

Будувати з бетонних блоків будь-якого типу набагато швидше, ніж цегли, навіть з урахуванням витраченого часу на армування. Деякі умільці справляються самотужки, не вдаючись до допомоги будівельних бригад. Набагато простіше розрахувати необхідну кількість блоків (до речі, для цього є зручні онлайн калькулятори), ніж об'єм цегли або витрата дерева.

Але після зведення стін неминуче постане питання їхньої обробки, і тут знову можливі варіанти. Так, наприклад, для газоблоків та піноблоків необхідно передбачити деякий вентиляційний простір, оскільки вони добре вбирають вологу.

Керамзит та кераміка добре поєднуються з цегляними фасадами та штукатуркою. Активно практикується сайдинг, вагонка, фасади з утеплювачем тощо. Тут уже все впирається у ваші смаки та бюджет. Саме зведення «скелета» будівлі з блоків мало того, що швидше, але ще й обійдеться дешевше за будівництво з цегли.

При дотриманні нехитрих правил (фундамент з мінімальною усадкою, оздоблення, що не допускає скупчення вологи) будинок зі штучного каменю простоїть 100 років точно. Конструкція з піноблоків, арболіту за умови правильної експлуатації витримає кілька десятків без капітального поновлення.

Зворотний дзвінок